lunes, 20 de octubre de 2014

Vents del Cadí, master class de marxa nòrdica a Fran Izquierdo




Dissabte al vespre cap a Gisclareny arribant passada la posta de sol. Quin romans de pau al Cadí Moixeró, quina tranquil·litat es viu al refugi de Vents del Cadí. Silenci, brullar les aigües del riu...







Carbassons farcits de verdures i formatge roquefort.

Com bon amfitrió i amic, en Fran en disposa l'habitació on passaré la nit. Confort és la definició en aquest espai on rau la senzillesa, caliu i on et sents molt còmode, tant si coneixes en Fran en persona... com si no. Una parella passa el cap de setmana al refugi, se'ls veu molt contents. Sopem tots plegats. Us haig de dir que si opteu amb opció amb restauració inclosa, és molt bon cuiner! Petem la xerrada i els hostes surten a fer un passeig on la fresca nit ja ratlla pels voltants dels 10 graus de temperatura.

L'endemà, llevats i preparats, esmorzem i esperem la vinguda de les persones que en principi assistirien a la sessió de tast de marxa nòrdica, organitzada com activitat pel cap de setmana i gratuïta. Comencem a les 10 com era menester amb puntualitat.

La sessió es converteix en una particular Master class sols per en Fran. Tot i ell haver fet dos tasts de marxa nòrdica, revisem els seus coneixements i posem en pràctica la seva tècnica. Amb tota una sèrie d'instruccions millorem un parell d'accions tècniques (dins de les 10 passes) per la millora de la mateixa. Perfecció no podem demanar que s'assoleixi el primer dia, perquè cal una pràctica habituada i correcta de la marxa seguint els seus patrons, el més continuada possible. Per això, els instructors reconeguts per INWA som els adients per assolir la perfecció i millora de la tècnica.

Un cop fet l'escalfament rigorós previ, vam posar en pràctica una sèrie d'exercicis d'instrucció on certament va comprovar de primera mà, la dificultat que té la marxa nòrdica en un estil i pràctica correcta. Com haver de treure el mal vici que genera els bastons de trescar i quins avantatges té l'ergonomia del bastó de nòrdic. Així com es pot arribar a ''volar'' i córrer amb ells.

Després d'aquesta senzilla i curosa instrucció, ja va vindre de la seva mà la sortida per posar en pràctica els coneixements previs adquirits. Val a dir que aquests paratges et roben el sentiment amb el qual la Mare Natura et va ensenyant. El recorregut espectacular fins al Dou de Bastareny on a banda de gaudir de paisatge, flora i la fauna, va servir per poder fer una baixada corrent amb bastons i comprovar fins i tot com saltar amb ells, reduint tota la càrrega en extremitats inferiors intervenint altres parts del cos a treballar. Com controlar la cadència en baixades pronunciades i aconseguir fer unes pujades més ràpides amb una tècnica que et permet un estat òptim de pulsacions, en què el treball anaeròbic s'estableix com esforç mitjà, és a dir, l'ús correcte dels bastons i la seva utilització fa que traiem un alt rendiment i resultat a l'esforç emprat, disminuint la fatiga i optimitzant les energies. Comprovat en primera mà com podíem fer totes aquelles tècniques va quedar ben sorprès.







Això sí, no ens va restar temps per la contemplació de tot aquell entorn amb les parades adients. Observar la natura amb detenció i aconseguir passar un dia plegats amb molta complicitat que ens va aportar moltes coses.

Repetirem Fran tot i sigui altre cop junts! Un petonàs!

Moltes gràcies per a tot!

I vull donar gràcies especials a Maria José Álvarez, coordinadora de la Marxa Nòrdica a Calafell i Instructora d'INWA Spain, ja que sense la seva també sinergia no hagués estat possible.

1 comentario: